Всички като малки сме играли в квартала до късно – било то на топка, гоненица или други игри, които си измисляхме сами. Сега децата ни, а и ние самите, можем да изпитаме адреналина от същите тези игри, но на батут. Те не само са по-забавни, но и можем да ги изживеем по един съвсем различен начин и да се върнем в безгрижните детски години. Днес ще Ви разкажем за 5 игри, които най-вероятно знаете, но със сигурност не сте опитвали върху батут.

“Балонът се надува”
Ще започнем с една игра, която най-вероятно си спомняте от детската градина. Е, на батут, тя е подходяща и за възрастни и сме сигурни, че ще се забавлявате много. Спомняте ли си “Балонът се надува”? Всички се събират в кръг и един от играчите пее: “Балонът се надува, надувайте момчета, да стане на парчета – Пук!”. След “пук” всеки избира как да падне – по гръб, да седне, на колене, да се превърти… Гарантираме Ви, че дори да звучи лесно, изобщо не е, но пък със сигурност ще се посмеете заедно.

“Лудо броене”
Тази простичка игра не изисква завидни умения на батутите, така че е подходяща за ентусиасти. Един човек от компания влиза в образа на “То”. Неговото място е в центъра на батута, със затворени очи. Задачата му е да брои до 10. Докато “То” брои, всички скачат и се движат около него и когато каже „10“, те спират. “То” – отново без да гледа – посочва един от играчите, който изгаря. Победител е този, който “То” посочи последен.

“Отрова”
На батута се оставят няколко топки, които са “отровни”. Целта на играта е всички да скачат около топките, без да се докосват до тях. Ако някой от играчите се докосне до топка – изгаря. Последният останал на батута е победител. Не е задължително “отровата” да са топки, може да изберете и друг предмет пожелание.

“Сляпа баба”
Сигурно сте играли тази игра като малки. На батут правилата са същите. В средата застава някой със завързани очи, той е “сляпата баба”. Останалите се нареждат около него и броят до 5. Човекът по средата започва да обикаля, опитвайки се да докосне някой друг от участниците. Останалите играчи трябва да скачат и да избягват “сляпата баба”. От играта изгаря всеки докоснат, който трябва да остане на мястото си. Последният останал човек, печели в тази забавна игра.

“Пиле”
Един човек стои в средата на батута и играе ролята на „пилето“. Останалите играчи обикалят наоколо, опитвайки се да останат на крака. Целта на човека в средата – “пилето”, е да накара всички да паднат. Той може да скача, да разсмива останалите или да се опита да ги събори. Когато всички играчи са на земята, “пилето” печели.

Сигурни сме, че с тези игри Ви върнахме хубави спомени от детските години. А защо да не ги преживеете отново? На батут те ще са по-различни, по-забавни и са чудесен начин да прекарате време с Вашето дете или да си спомните за хубавите стари времена с приятели. Важно е никога да не губим детското в себе си!